= Dubai Yeni Araçlarla Gelişmeye Devam Ediyor - kingvimax

Dubai Yeni Araçlarla Gelişmeye Devam Ediyor

 

Dubai Yeni Araçlarla Gelişmeye Devam Ediyor


Dubai Yeni Araçlarla Gelişmeye Devam Ediyor

Dubai Yeni Araçlarla Gelişmeye Devam Ediyor

Eşsiz görünüşü ve binalarıyla insanları büyüyen Dubai’de de hırsızlık olayları meydana gelmektedir. Ancak her geçen gün yeni projeler yapan ve bunları başarıyla sonuçlandırmayı bilen Dubai halkı, herkesin güvenliği için icatlar yapmaktadır.

Dubai, geçtiğimiz haftalarda güvenlik için robot polisleri devreye sokmuştu. Bu robot polisler genelde turizm bölgelerinde ve alışveriş merkezlerinde kullanılmaya başlanmıştı. Bu robotlar oldukça gelişmişti İnsanlar bu robot polislere ihbar yapabiliyor, ceza ödeyebiliyordu. Üstelik karın bölgesindeki ekrandan da bilgi alabiliyorlardı. Robot polislerin toplamış olduğu bilgiler, yetkili kişilere de ulaştırılıyordu. Bu polis robotlar İngilizce ve Arapça dilini konuşanlarla da iletişime geçebiliyordu. Gelecek zamanlarda Çince, Rusça gibi dillerinde ekleneceği belirtiliyor. Ayrıca hükümet, yaklaşık olarak 13 yıl sonrasına kadar bu robot polislerin gücünü %25 arttırmayı planlıyor. Ancak polis memurlarının yerini tutamayacağını söylemeden de geçmiyor.

Bu robotlardan sonra yeni arayışlar içerisinde olan Dubai, bu sefer sürücüsüz polis araçlarıyla karşımıza çıkıyor. Bir drone ile birleştirilen bu araç, kurulan sistem sayesinde hırsızların yüzlerini algılayabiliyor. Böylelikle hırsızların kolaylıkla yakalanmasını sağlıyor. Ayrıca çalışmalarını da hala sürdürüyor.

Dubai, bu araçların içinde bulunduğumuz yılın (2017) sonlarına doğru kullanıma geçirileceğini belirtiyor. Herkesin güvenliği için böyle bir sistem yapan Dubai, gelişmelerine tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca kendini sürebilme özelliği üretilen bu aracın bir dahaki Gitex Bilgisayar Fuarı’nda sergilenmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder