= Bilim Adamları Karbondioksit Uyarısı Veriyor - kingvimax

Bilim Adamları Karbondioksit Uyarısı Veriyor

 

Bilim Adamları Karbondioksit Uyarısı Veriyor


Bilim Adamları Karbondioksit Uyarısı Veriyor

Bilim Adamları Karbondioksit Uyarısı Veriyor

.

İklim değişikliği uzmanları, dünyadaki karbondioksit oranına dikkat çekiyor. Dünya’ da bulunan karbondioksit miktarını önümüzde 3 yıl içerisinde düşürülmezse, dünya için tehlikeli olacağı öne sürülüyor. 2020’ye kadar bu karbondioksit oranı düşürülmezse dünya için geç olabilir.

Ayrıca umanlar yazdıkları ve açıkladıkları makalelerde “yıllık karbondioksit miktarının 2020 yılından sonra artması durumunda, Paris İklim Antlaşması ile ortaya konulan hedeflerin imkansız hale geleceğini” belirtti.

Paris İklim Antlaşması’nı 2015 yılında 190 ülke onaylamıştı. Bu Paris İklim Antlaşması’nda sera gazı emisyonunun 2030 yılına kadar büyük bir ölçüde önlenmesi bekleniyordu. Bu sayede küresel ısınma artışı yüzyılın sonuna kadar 2 derece düşecekti. Ancak Donald Trump, yaptığı bir açıklamayla bu Antlaşmadan ayrılacaklarını belirtmişti. Ayrıca uzmanlar altyapı, finans, enerji, ulaşım, toprak kullanımı, endüstri gibi alanlarda da belirli bir miktarda salınım olabileceğini belirtiyorlar.

Bilim adamları 2020 yılı için konulan iklim değişikliği hedeflerinin uygulanabilmesini için ilk önce halka sunulması ve halk tarafından tanınması gerekmektedir.

Uzmanlar 2020 yılının gaye senesi olarak belirlenmesi gerektiğini düşünmektedirler. Ayrıca uzmanlar ‘’ Bu durum 2018’de Paris İklim Antlaşması çerçevesine, ülke şartlarını yenilerken, yükseltilmiş bir inanç ’’ vereceğini belirttiler.

Bilim adamları geç olmadan 2020 yılına kadar bir şeylerin yapılması gerektiği eğer 2020 yılına kadar yapılmazsa dünya için geç olacağını belirtiyor. Bu yüzden gerekli çalışmalara ve toplantılara devam ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder