= BM Raporu Mobil Ödemelerin Devri Olacak Diyor! - kingvimax

BM Raporu Mobil Ödemelerin Devri Olacak Diyor!

 

BM Raporu Mobil Ödemelerin Devri Olacak Diyor!


BM Raporu Mobil Ödemelerin Devri Olacak Diyor!

BM Raporu Mobil Ödemelerin Devri Olacak Diyor!

Birleşmiş Milletler Raporu sonuçlarına göre 2019 senesinde, kredi kartı yoğunluğuna sahip olan gelişmiş ülkelerdeki insanların, mobil üzerinden alışverişlerini ödeyeceklerini aktarmıştır. Yani artık yapılan alışverişler kredi kartı ile değil, mobil ödemeler üzerinde daha da yoğunlaşacağı raporu yayınlanmıştır.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Gelişim Konferansı tarafından yayınlanmış olan raporda, kredi kartları yerine telefonlar üzerinden doğrudan ödeme işlemlerinin hızlı şekilde yapılacağı ve bunun dhaa da ön plana çıkacağı belirtilmiştir. Özellikle de yapılan analiz verilende 2014 senesinde gelişmiş ülkeler baz alındığında kredi kartı kullanımının %51 civarında olduğu tespit edilmiştir. Fakat 2019 senesine gelindiğinde bu ödemelerin %46’ya düşeceği ve mobil ödeme imkanının daha da artacağı ifade edilmektedir. Mobil ödeme yönteminin yükselmesinin sebebinin ise daha hızlı ve pratik bir ödeme biçimi olmasından kaynaklandığı da vurgulanmıştır. Fakat gelişmekte olan ülkeler bu raporun dışında kalmaktadır. Çünkü halen daha nakit para kullanımının geçerli olmasından dolayı, rapor sadece gelişmiş ülkelerdeki alışverişleri kapsamaktadır.

Mobil ödeme sistemleri, Hükümetlerin desteklediği biçimler ile olabilmektedir. Örnek olarak Çin’de çeşitli sistemler (Alipay ya da Wechat Pay) kullanılarak, elektronik alışveriş sistemlerinin uygulanmakta olduğu tespiti görülmektedir. Özellikle de günümüz koşulları, hızlı alışveriş ve pratik olanaklar geliştiğinde, mobil ve elektronik ödeme olanaklarının daha da büyük zirve yapacağı noktasında hemfikirlerin daha da artmakta olduğunu görebilmekteyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder