= 5 Çift Süper Karadelik Keşfedildi - kingvimax

5 Çift Süper Karadelik Keşfedildi

 

5 Çift Süper Karadelik Keşfedildi


5 Çift Süper Karadelik Keşfedildi

Galaksilerin merkezinde bilim insanların tarafından 5 çift süper kütleli olarak adlandırılan kara delik keşfi, bilim dünyasında önemli gündemlerin merkezine oturdu.

NASA tarafından yapılmakta olan açıklamada, gelişmiş bir sistem olan Chandra X-ışını Gözlemevinden, Arizona’da yer alan teleskop ile WISE (Geniş Alan Kızılötesi Gözlem Kaşifi) tarafından, karadelik keşiflerinin yapıldığı ve bu tespitlerin gözlemlendiği açıklanmıştır.

Özellikle keşfedilen bu yeni karadeliklerin, Güneşimizden milyonlarca katının üzerinde büyüklüğe sahip olması da oldukça ilgi çekici buluşlar arasında. Bu nedenle de oldukça büyük olarak adlandırılmalarının yanı sıra 5 çift süper kütlelere sahip olmaları da, uzay alanındaki önemli buluşlar arasında yerini alıyor.

Yeni yapılan keşif bilim adamlarının merak ettiği gündemler arasında da yerini alıyor. Özelikle de Kütle Çekim Dalgalarının, evrenin zaman dokusu üzerinde oluşturduğu titreşimlerinde bu şeklide kaynaklarının tespit edilmesi noktasında önemli başarıların elde edildiği de görüşündedirler.

Bilim insanları tarafından hem fikir olunan görüşler arasında, Süper Kütleli kara deliklerin, tüm galaksinin merkezi konumda yer aldıkları da düşünülüyor. Fakat bu henüz bir varsayım üzerinde kendini göstermektedir. İleride yapılan keşifler ve çeşitli buluşlar, Süper Kütleli Kara Deliklerin yanı sıra başka kara deliklerinde keşfedilmesiyle değişebilir. Şimdilik görünen ise 5 çift süper kütleye sahip kara deliklerin günümüzde oldukça büyük ve merkezi bir konumda olmalarıdır. Güneşe oranla milyonlarca kat büyük olmaları da, bilim insanlarının yeni inceleme alanlarından birini de bu sayede oluşturuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder